Betoniporsas

bp-kansi-rosa-640x480

www.betoniporsas.fi

 

Betoniporsas on helsinkiläinen vuonna 1993 perustettu lastenmusiikkibändi, jonka laulut ovat saaneet tunnustusta mm. erilaisissa kilpailuissa ja nuottijulkaisuissa kuten koululaulukirjoissa, toivelaulukirjoissa ja onpa Betoniporsaasta julkaistu omakin nuottivihko.

Betoniporsas-laulun valmistusresepti on seuraava: Ensin valitaan sydäntä lähellä oleva aihe, johon kirjoitetaan sopivat sanat. Sitten sävelletään vetävä melodia. Välillä on vaikea sanoa kummat tehtiin ensin sävel vai sanat, mutta pääasia on että niitä hoilataan rohkeasti.

Betoniporsaan lauluissa tutustutaan mm. aloittelevan hämähäkkimiehen edesottamuksiin, maailman huono-onnisimpaan kamelinkuljettajaan ja hammaslääketieteen saloihin ennen sähköporan aikaa. Lisäksi seurataan erään riiviön iltapäivän puuhia, karkotetaan mörköä ja tutustutaan jääräpäiseen vaariin, jonka intohimona on uiminen. Hahmot ovat taatusti keksittyjä, mutta on mahdollista havainnoida vastaavia tyyppejä toisinaan… Betoniporsaan onnenluku on 13 ja tiedossa on kaikkea kivaa ja paljon muuta mukavaa.

Kyllä! Kansikuvat on tehnyt maailman tunnetuin Ankka -taiteilija Don Rosa.