Martti Servo & Retuperän WBK

Iskelmälaulaja Martti Servo: ”Joulun tunnesaldo vahvasti plussalla!”

Retuperän WBK ja Martti Servo joulumielellä

Joulukuun viimeinen neljännes on vuodenkierrossa ainut aika, joka tarjoaa artisteille mahdollisuuden julkaista joulumusaa.

Tämän tosiasian myöntäminen on joulurauhan alku, toteaa Martti Servo. Martin mukaanlähtö Retuperän WBK:n projektiin oli selviö heti alusta alkaen.

Peltipuhaltimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja kun itselläni ei ollut mitään julkaistavaa tähän ajankohtaan, oli yhteistyö luonnollinen lopputulema. Joulumieltä artistien kesken!

Uskon vahvasti, että Joulu puussa/Pukki palaa loppuun -singlen myötä kaikki kuulijoiden indikaattorit ovat vahvasti plussalla!

 

Retuperän WBK/Laulava mieskuoro Pöheikön pojut – Johtaa Kari-Pekka Rasite

Retuperän WBK (Retuändas spritwilliga brandsysselsättningskår) on suuren alkuräjähdyksen (engl. Big Band) aikoihin eli vuonna 1933 perustettu maailman paras uudempaa ranskalaista torvimusiikkia soittava suomalainen teekkariorkesteri (kts. Kuka-Mitä-Häh? 1933). Orkesteri on ns. kemiallisesti vahvistettu torviseitsikko, jonka taival suomalaisen musiikkielämän ohdakkeisella tähtitaivaalla on ollut enemmän tai vähemmän täynnä käymisiä, joita meidän on siis kiittäminen. Tälläkin levyllä orkesteri esiintyy – tuottajan lukuisista pyynnöistä huolimatta – vahvuudeltaan noin tuplana, mutta ei ns. ”On the Rocks”.

Retuperän soitannolle on ominaista musiikin äärimmäinen vakavuus, jota palomiessoittajain horjumaton pyrkimys parhaimpaansa ei pysty lannistamaan, saati sitten lannoittamaan. RWBK:n musiikillinen virtuositeetti ja viskositeetti löytävät voittajansa vain voittajien keskuudesta. Palokuntalaisten mottona kautta aikojen onkin ollut: ”Vain paras on meille liian hyvää”.

Retuperän laulava mieskuoro Pöheikön pojut (Puskarnas pojkarnas) tekee tällä levyllä toisen ensiesiintymisensä. Ensimmäinen ensiesiintyminen oli menestys – molemmat kuuntelijat pitivät tarjoilua hyvänä.

Retuperän WBK:n kapellimestarina eli taiteellisena harhaanjohtajana toimii kapellimestaritaivaan ehdottomasti kirkkain musta-aukko Kari-Pekka Rasite. Retuperälle Rasite ajautui erään tunnetuksi tulleen kapellimestarikilpailun jatkoilta, jonne hän ehti muita kanssakilpailijoitaan huomattavasti aiemmin. Rasitetta kuvastaa ehkä parhaiten erään kilpailutuomarin kommentti: ”Rasitteen tapaamisen jälkeen oma elämäni on alkanut tuntua mielekkäältä”.