Cumbia Finlandiana! ssco_digipack_kansi_pieni

Suuri Suomalainen Cumbia-Orkesteri: SSCO

(The Great Cumbia Orchestra of Finland: SSCO)

Suuri Suomalainen Cumbia-Orkesteri sai alkunsa sattumalta. Yllättäen korvaan tarttui Chileläisen Cumbian superbändin, Chico Trujillo –yhtyeen kappale ’Loca’. Se pysäytti ja pian se saikin suomenkielisen muodon ’Kokakolaa’. Cumbia oli tuttu laji jo aikojen takaa ja hanketta oli salaa jo valmisteltukin, mutta tuo kappale sai aikaan päätöksen järjestäytymisestä. Ajatus marinoitui oman aikansa ja kun idea oli kypsä alkukesällä 2015, ryhdyttiin tositoimiin eli albumin tekoon. Uusien omien biisien lisäksi mukaan valikoitui cumbiamaisuuksiksi mieltyviä lainabiisejä ja vaikka käännösbiisit alkavatkin olla historiaa, halusi SSCO osaltaan jatkaa perinnettä. Mukaan haluttiin myös medley, jossa ilakoidaan lukuisien tuttujen melodioiden merkeissä.

Biisejä, tekstejä ja musisointia tekemässä on ollut parikymmentä henkilöä, muutenhan kyseessä ei olisi Suuri Suomalainen Cumbia-Orkesteri

SSCO Facebookissa