Martti Servo & Retuperän WBK

ms-rwbk

Iskelmälaulaja Martti Servo: ”Joulun tunnesaldo vahvasti plussalla!” Joulukuun viimeinen neljännes on vuodenkierrossa ainut aika, joka tarjoaa artisteille mahdollisuuden julkaista joulumusaa.

 

Retuperän WBK ja Martti Servo joulumielellä! Martin mietteitä:

  • Tämän tosiasian myöntäminen on joulurauhan alku, toteaa Martti Servo. Martin mukaanlähtö Retuperän WBK:n projektiin oli selviö heti alusta alkaen.
  • Peltipuhaltimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja kun itselläni ei ollut mitään julkaistavaa tähän ajankohtaan, oli yhteistyö luonnollinen lopputulema. Joulumieltä artistien kesken!
  • Uskon vahvasti, että Joulu puussa/Pukki palaa loppuun -singlen myötä kaikki kuulijoiden indikaattorit ovat vahvasti plussalla!

Retuperän WBK/Laulava mieskuoro Pöheikön pojut – Johtaa Kari-Pekka Rasite

Retuperän WBK (Retuändas spritwilliga brandsysselsättningskår) on suuren alkuräjähdyksen (engl. Big Band) aikoihin eli vuonna 1933 perustettu maailman paras uudempaa ranskalaista torvimusiikkia soittava suomalainen teekkariorkesteri (kts. Kuka-Mitä-Häh? 1933). Orkesteri on ns. kemiallisesti vahvistettu torviseitsikko, jonka taival suomalaisen musiikkielämän ohdakkeisella tähtitaivaalla on ollut enemmän tai vähemmän täynnä käymisiä, joita meidän on siis kiittäminen. Tälläkin levyllä orkesteri esiintyy – tuottajan lukuisista pyynnöistä huolimatta – vahvuudeltaan noin tuplana, mutta ei ns. ”On the Rocks”.

Retuperän soitannolle on ominaista musiikin äärimmäinen vakavuus, jota palomiessoittajain horjumaton pyrkimys parhaimpaansa ei pysty lannistamaan, saati sitten lannoittamaan. RWBK:n musiikillinen virtuositeetti ja viskositeetti löytävät voittajansa vain voittajien keskuudesta. Palokuntalaisten mottona kautta aikojen onkin ollut: ”Vain paras on meille liian hyvää”.

Retuperän laulava mieskuoro Pöheikön pojut (Puskarnas pojkarnas) tekee tällä levyllä toisen ensiesiintymisensä. Ensimmäinen ensiesiintyminen oli menestys – molemmat kuuntelijat pitivät tarjoilua hyvänä.

Retuperän WBK:n kapellimestarina eli taiteellisena harhaanjohtajana toimii kapellimestaritaivaan ehdottomasti kirkkain musta-aukko Kari-Pekka Rasite. Retuperälle Rasite ajautui erään tunnetuksi tulleen kapellimestarikilpailun jatkoilta, jonne hän ehti muita kanssakilpailijoitaan huomattavasti aiemmin. Rasitetta kuvastaa ehkä parhaiten erään kilpailutuomarin kommentti: ”Rasitteen tapaamisen jälkeen oma elämäni on alkanut tuntua mielekkäältä”.