Betoniporsas

bp-kansi-rosa-640x480

Jees! Cover Art by Don Rosa! Betoniporsas -lauluissa tutustutaan ainakin aloittelevan hämähäkkimiehen edesottamuksiin, maailman huono-onnisimpaan kamelinkuljettajaan ja hammaslääketieteen saloihin ennen sähköporan aikaa. Lisäksi seurataan erään riiviön iltapäivän puuhia, karkotetaan mörköä ja tutustutaan jääräpäiseen vaariin, jonka intohimona on uiminen. Hahmot ovat taatusti keksittyjä, mutta on mahdollista havainnoida vastaavia tyyppejä toisinaan ihan oikeastikin… Heihin ja kaikkiin muihinkin ihmisiin Betoniporsas suosittelee suhtautumaan ymmärryksellä ja lämmöllä.

Betoniporsas-laulun valmistusresepti on seuraava: Ensin valitaan sydäntä lähellä oleva aihe, johon kirjoitetaan sopivat sanat. Sitten sävelletään vetävä melodia. Välillä on vaikea sanoa kummat tehtiin ensin sävel vai sanat, mutta pääasia on että niitä hoilataan rohkeasti. Betoniporsas -onnenluku on 13 ja siitä seuraa yleensä että tiedossa on kaikkea kivaa ja paljon muuta mukavaa.

 

Kyllä! Kansikuvat on tehnyt maailman tunnetuin Ankka -taiteilija Don Rosa:

 

screen-shot-2020-01-25-at-08-59-45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takakansi esittelee fysiikan lakeja. Kansikuvat löytyvät myös Don Rosa -boxista kirjasta 7 s. 244-245.

 

Tee Suuri riiviötesti täällä

Oikea riiviö selvittää testin helposti ja palkinnoksi voi printata riiviötodistuksen!

 

Biisit! Kikkaa otsikosta niin kuulet!

 1. Muna vai kana
 2. Anna lantti makeisiin
 3. Makaronilaulu
 4. Hämähäkkimies raparperin alla
 5. Mörön karkotus
 6. Kaksi Ahtia
 7. Beduiinin kyynel
 8. Unkka donkkaa
 9. Nuukan vaarin hammastauti
 10. Vesipeto
 11. Sikabetoni –yhtyeen arki
 12. Rämpätirää
 13. TeatterissaBiisitekstit löytyvät täältä, joten ota talteen, haltuun ja hoilaa rohkeasti!